Kokeilen kirjoittaa kännykällä pienen jutun. Jostain syystä lapseni on muutaman viikon ajan ollut herkkä heräämään alkuillasta, joten tässä sitä taas sängyssä makailen ja odotan, että lapsen IMG_4520.jpguni syvenisi. Tarkoitukseni on hipsiä vielä alakertaan. 

Ihanaa, kun on joulu :) Tein itse elämäni ensimmäisen kerran imellettyä perunalaatikkoa, onnistui hyvin! Ohje:

2kg jauhoisia perunoita keitetään kypsäksi. Vesi kaadetaan pois, ja perunat survotaan käsin. Sekaan survotaan pienissä erissä 2dl vehnäjauhoja. Survotaan 20min, taisin jaksaa 10min. Tämä laitetaan yön yli lämpöiseen paikkaan, meillä kattila yöpyi taljan sisällä. Aamulla sekoitin sekaan 1l punaista maitoa, 2rkl siirappia, 50g sulatettua voita, 3tl suolaa ja 1tl muskottia. Hyvin sekaisin ja uuniin, 30min 200astetta, sitten asteet 150 ja n. 1,5h vielä uunissa. Sitten lämmöt pois, ja hautui uunissa vielä 1h jälkilämmöllä.

Muuten laatikot on kaupan hyllyltä. Itse leivoin juustokakun ja jälkkäriksi itsetehtyä jäätelöä. Lisäksi pari juustoa, savustettu loh ja kinkku, sekä joitain lisäkkeitä. Kinkusta en välitä, koska en tykkää sian mausta. Mitään eettistä syytä siihen ei ole.

Kiva, tuo kuva on keskellä tekstiä, enkä saa sitä siirtymään. 😒 Just nyt on hyvä olo siitä, että koti on siisti, jouluasiat hallinnassa ja rento fiilis <3